Op 2 mei 1983 wordt in Ter Aar de Drum- & Showband + Twirl Team "Dice Musica '83" opgericht. De naam van de vereniging betekend “iets doen met muziek”. In de beginjaren speelde men op signaaltrompetten en was er een slagwerkgroep. In de loop der jaren is de bezetting veranderd naar een volwaardige drumfanfare.

Sinds 1997 organiseert de Drum- & Showband "Dice Musica '83" jaarlijks een taptoe. In de beginjaren werd dit gehouden in Sporthal de Vlinder. Altijd verzekerd van goed weer, maar door het groeiende bezoekersaantal een te kleine sporthal. In 2005 werd de overstap gemaakt naar het Lindenplein, een plein wat omringd wordt door winkels, appartementen en nieuwbouw. Vanaf 2005 groeit het bezoekersaantal explosief. Het is dan ook van de laatste paar jaar dat er een tribune wordt geplaatst om al het aanwezige publiek een zitplaats te kunnen aanbieden. Ondanks dat moeten velen genoegen nemen met een sta-plaats.


alt

In 2007 is Stichting Dice Musica for Kids opgericht. Deze stichting heeft als doel het stimuleren, bevorderen en verbeteren van het muziekonderwijs op de (basis-) scholen en (muziek-) verenigingen in Ter Aar en omstreken door middel van allerlei vormen van educatie. Het organiseren van evenementen, zoals taptoes, festivals en optredens, ter promotie van de muziek (educatie) en ter verwerving van leden. Sinds 2007 organiseert de stichting de jaarlijkse taptoe.

Taptoe Ter Aar is eenvoudig van opzet, maar groot van impact. Het is een van de vooraanstaande evenementen op muzikaal gebied in de regio. Uniek is dat de entree gratis is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring en de enthousiaste groep van medewerkers.

Zodra u het Lindenplein betreedt en of deelneemt aan één van onze activiteiten, gaat u akkoord dat eventueel gemaakt beeldmateriaal via onze sociale media kanalen en via onze website getoond mogen worden. Bezwaren kunt u schriftelijk indienen en zullen na het evenement in behandeling worden genomen.

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte consumpties te nuttigen op het Lindenplein.